©2018 by Hellikki. Proudly created with Wix.com

KOIRIEN HYVINVOINTI

Koirahieronta   Jäsenkorjaus   Hoitava Laser    Back on Track     Ravitsemus, Kasvilääkintä ja kukkatipat

 

KOIRAHIERONTA

Koiran hieronta ei ole vain hemmottelua vaan sillä on merkittävä osa lemmikin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä. Kuntoutuspotilaiden sekä työ- ja urheilukoirien lisäksi hieronnasta hyötyvät kaikki lemmikit rotuun, aktiivisuuteen ja kokoon katsomatta! Koirahieronnan tavoite on huoltaa hierottavan lihaksistoa ja poistaa jännitystiloja, jotka hoitamattomina voivat aiheuttaa monenkirjavia oireita aina kehon virheasennoista liikuntahaluttomuuteen ja kivusta johtuviin käytösmuutoksiin.
Hieronta ei siis helli ainoastaan toipilaita ja aktiivisia urheilukoiria vaan siitä saavat merkittävää apua myös esimerkiksi taluttimessa vetävät koirat, seniorit, vaeltamassa ja patikoimassa käyvät koirat, asfaltilla lenkkeilevät koirat, erilaisista rakennevirheistä kärsivät koirat ja jopa stressistä ja käytösongelmista kärsivät eläimet.
Koirahierontaa käytetään mm. lihasjännitysten ja kiputilojen hoitoon, lihas- ja kudossairauksissa, erilaisten vammojen jälkihoitona, kilpailuun valmistavana sekä palauttavana hoitona. Hieronnalla voidaan myös helpottaa esimerkiksi nivelongelmia, ruoansulatusvaivoja ja stressioireita. 
Hieronnalla saadaan aktivoitua aineenvaihduntaa ja se vähentää turvotusta ja kipua, sekä ylläpitää notkeutta ja koordinaatiota. Hieronnalla voidaan myös poistaa lihaskireyksistä johtuvia virheasentoja ja rentouttaa koiraa laskemalla stressihormoneiden tasoa.
Ihannetilanne koiran kannalta olisi käyttää hierontaa ennaltaehkäisevänä hoitomuotona. Tällöin hieronta toimii koiran yleiskuntoa ja terveyttä tukevana hoitona. Säännöllisen hieronnan avulla saadaan lisäksi tietoa koiran yleisestä kunnosta ja terveyden tilasta. Hieronnan avulla pystytään helpommin seuraamaan kasvavan koiran kehitystä, urheilevan ja kilpailevan koiran kuntoa sekä koiravanhuksen hyvinvointia.

Hieronta sopii yleisesti ottaen kaikille koirille, mutta on myös tilanteita, jolloin ei ole hyvä hieroa. Tällaisia ovat esimerkiksi; tulehdukset, kuume, sydänviat, syöpä, tuoreet revähdykset, haavat, pahanlaatuiset kasvaimet, tai rokotuksesta on kulunut alle 5 päivää. Jos et ole varma sopiiko hieronta koirallesi, kannattaa asia varmistaa eläinlääkäriltä tai koirahierojalta. 
Milloin koirahierojalle?
Koirahierojalle kannattaa varata aika aina, kun on pienikin epäilys lemmikin lihaksiston jännitystilasta, mutta myös silloin, kun halutaan ennaltaehkäistä niiden syntymistä. 
Erityisesti silloin, jos lemmikin kanssa harrastetaan kehoa kuormittavia lajeja, kuten agilitya, tokoa tai suojelua, on tiivis yhteistyö koirahierojan sekä fysioterapeutin kanssa eläimen hyvinvoinnin edellytys. Urheilukoirien lihaksiston kuntoa on tärkeää ylläpitää kuukausittain tai jopa useammin, kehonhuollon ammattilaisten tekemän hoitosuosituksen mukaan. Tasapainoisesti liikkuva, kivuton koira yltää usein huomattavasti aiempaa parempiin suorituksiin.
Jokainen koira oireilee aina hyvin yksilöllisesti lihasjäykkyyksiä kehollaan ja käytöksellään, joten omistajan on tärkeää tarkkailla omaa lemmikkiä ja tuntea tyypillisimmät merkit, jotka kielivät kehonhuollon tarpeesta:
•    haluttomuus hypätä tai liikkua
•    peitsaaminen
•    lonkkaistunta
•    lyhyt askellus
•    jäykät liikeradat
•    selän köyristely
•    joidenkin asentojen välttäminen
•    joidenkin askellajien välttäminen
•    jonkin kehon osan nuoleminen tai järsiminen
•    säpsähtely
•    yliaktiivisuus
•    liian korkea vire
•    aggressiivisuus
•    käsittelyn vältteleminen
•    pahentunut taluttimessa vetäminen
•    valjaiden tai kaulapannan väistely
•    vetäytyminen omiin oloihin
•    muutokset sisäsiisteydessä
•    käytösmuutokset
•    Väsyminen nopeasti lenkillä
•    Väsymys tai ilottomuus
•    Jäykkyys levon tai rasituksen jälkeen
•    selkä värähtää kosketuksesta
•    vaihtaa toistuvasti asentoa
•    lopettaa etu- tai takapään venyttelemisen tai venyttelee jatkuvasti
•    hypätessä epäröi/hakee ponnistuspaikkaa
•    uroskoira nostaa aina samaa jalkaa
•    Fyysiset oireet: turvotus, kudosten kylmyys tai kuumuus

Käytämme koirahieronnassa aina jokaiselle asiakkaalle parhaaksi katsomiamme tekniikoita  ja hoitomuotoja.

Hierojamme on koulutettu käyttämään seuraavia tekniikoita ja välineitä perushieronnan apuna; nivelten mobilisointi, koirien refleksologia, koirien jäsenkorjaus, Touch Point For Dogs - menetelmä, Kraniosakraalikäsittely, Handy Cure´s matalateholaser, FascialEdge Massage Tool ja Suomalaiset kukkatipat.

  

Tutustu hoitovaihtoehtoihimme ja valitse Teille sopivin vaihtoehto "Palvelumme" kohdasta, sivun ylälaidasta. 

JÄSENKORJAUS

Jäsenkorjaus on suomalaista perinnetietoutta, joka on nykyään voitu yhdistää ihmisten lisäksi myös koirien hoitoon.
Jäsenkorjaus on mobilisaatiohoitoa, eli nivelten ja nikamien hellävaraista avaamista. Hoito on pehmeää ja luontaisia liikeratoja hyödyntävää. Se lisää nivelten aineenvaihduntaa ja edesauttaa ylläpitämään nivelten normaaleja liikeratoja.
Hoito ei sisällä minkäänlaista väkisin manipulointia, niksauttelua tai otteita, jotka ylittävät koiran luonnolliset liikeradat. Hoito on kivutonta ja hellävaraista.
Vauhdikkaat harrastuslajit, leikit ja tapaturmat lisäävät koiran tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuvaa kuormitusta. Liiallinen/jatkuva kuormitus aiheuttaa ongelmia erityisesti selkärangassa ja nivelissä. Rangan ja nivelten ongelmat aiheuttavat lihaskireyksiä ja sen myötä virheasentoja nivelissä, selkärangassa ja lantiossa. Erityisesti näitä ongelmia voidaan hoitaa jäsenkorjauksella.
Jäsenkorjaukseen ja Hierontaan tulevia koskevat samat ohjeet ennen ja jälkeen hoidon.

HANDY CURE´S - HOITAVA LASER

Handy Cure´s on hoitava laserlaite, joka yhdistää hoidossa matalatehoisen lasersäteilyn, sykkivän infrapunasäteilyn, näkyvän punaisen valon ja staattisen magneettisen säteilyn. Matalateholasereiden käyttöä eläinten hoidossa on tutkittu mm. Viikin Eläinsairaalassa ja Helsingin Yliopistossa.


Laserhoito kiihdyttää vaurioituneen kudoksen paranemisprosessia, edistää uusien solujen muodostumista ja parantaa verenkiertoa pienissä verisuonissa. Parantunut mikroverenkierto edistää kuona-aineiden poistumista, imunestekiertoa ja parantaa solujen hapensaantia.  Laserhoito vähentää näin ollen turvotusta, kiihdyttää aineenvaihduntaa, nopeuttaa haavojen ja murtumien parantumista sekä lisää serotoniinin ja endorfiinien eritystä. Laserterapia voi myös vaikuttaa kipua ja tulehdusta lievittävästi.

Handy Cure´s nopeuttaa paranemista ja helpottaa kipua joko käytettäessä ainoana hoitomuotona tai yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa. Se voi samalla myös vähentää kipu- ja tulehduskipulääkkeiden tarvetta.

Laserhoito on kivutonta ja turvallista eläimelle. Hoitoa annetaan hieronnan yhteydessä yleensä noin muutaman minuutin ajan tai pidempään, jos hoidettavia alueita on useita.

Tarjoamme laserhoitoa omana hoitonaan sekä hierontojen yhteydessä. Tutustu hoitovaihtoehtoihimme sivun ylälaidasta, kohdasta "Palvelumme".

BACK ON TRACK

Meillä Hellikillä on käytössä Back On Trackin tuote hieronta-alustana.
"Back on Track -tuotteissa käytetty Welltex-kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien keraamisten partikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Kangas heijastaa kehon lämmön takaisin infrapuna-aaltoina. Lihaksiin heijastuva lämpö vähentää lihasjännitystä ja lisää verenkiertoa. Koiran omaa kehonlämpöä takaisin heijastava vaikutus voi auttaa vammojen ennaltaehkäisyyn, tulehdusperäiseen lihaskipuun sekä niveloireisiin. Back on Track- kangas pitää koiran lihaksistoltaan ja niveliltään notkeana "

RAVITSEMUS, KASVILÄÄKINTÄ JA KUKKATIPAT

Oikeanlainen ravitsemus on koiran terveyden peruspilari. Koiran ruokintaa suunniteltaessa on tärkeää ottaa huomioon niin yksilön tarpeet, eri ravintoaineiden vaikutusten merkitys ja niiden yhdistely kuin koiran ruuansulatuskanavan toiminta ja ravinnon tarpeenkin tuntemus. 

Kasvilääkintä toimii hyvänä tukena laadukkaalle ja monipuoliselle ravitsemukselle sekä auttaa ennaltaehkäisemään luonnollisin keinoin erilaisia tauteja ja sairauksia. Kasvilääkintää käytetään myös toipumisen tukena ja sairauksien hoidossa. 

Suomalaiset Kukkatipat sopivat parhaiten hoitamaan eläinten tunneperäisiä ongelmia, mutta kukkaterapiaa voi käyttää myös homeopatian ja hieronnan yhteydessä. Se on täysin turvallinen hoitomuoto eläimille.

Kysy lisää, autan mielelläni sopivan ruokavalion suunnittelussa, kasvilääkinnällisissä asioissa ja kukkaterapian kanssa.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now